2020-07-09 08:47:38• hírek • Szatmár.ro

Várja az előkészítőbe készülő kisdiákokat az Aurel Popp Művészeti Líceum

illusztráció
illusztráció

Az Aurel Popp Művészeti Líceum városunk talán egyik kevésbé ismert, központi iskolája, melyben magyar és román tagozat egyaránt működik, előkészítő osztálytól egészen tizenkettedikig.

Az előkészítő osztályban ugyan még nincs hangszertanulás és különleges zenei nevelés, de első osztálytól a gyermekek már megismerkednek a hegedűvel, zongorával, és a zene csodálatos világával.

Mindezek mellett a diákok ugyanúgy tanulnak minden tantárgyat, mint bármely általános iskolában: az alsó tagozatos diákok a tanítónővel ugyanúgy játszanak, énekelnek, tanulnak, boldogan töltik a mindennapjaikat az osztályközösségben.

Viszont az iskolában kínált hangszertanulás sok pozitívummal jár, és jótékonyan hat a diákok fejlődésére is. Fejleszti a nyelvi készséget, a memóriát. Növeli az érzelmi intelligenciát, segít az iskolai követelmények teljesítésében, igényessé tesz.

A zenélés ugyanakkor nemcsak az érzékszerveket dolgoztatja meg, a térérzékelés fejlődése által a logikai gondolkodás kialakulását is segíti, és a személyiséget is pozitívan befolyásolhatja.

A zenélés nemcsak a munka szeretetét alakítja ki, hanem az önképet és az önbizalmat is megerősíti, így önismeretre is ösztönöz. Megtanítja megbecsülni az elért eredményeket, és képessé tesz érzelmeink kinyilvánítására, mely által a kommunikációs készség is fejlődik, hiszen a zene az egyik legtermészetesebb módja érzéseink átadásának.

A lényeg legegyszerűbben egyetlen tőmondatban is foglalható össze: Zenélni jó!

Kodály Zoltán így ösztönöz: „Legyen a zene mindenkié!”

Az előkészítőbe készülő gyermekek szülei, beiratkozással kapcsolatos információkat az iskola titkárságán (0261.716.123), és Papp Fejér Olga tanítónőtől kaphatnak.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: